Εκτύπωση INKJET και βρεγμένα χέρια

Κάποιες εταιρίες που κάνουν επίσης αντίγραφα CD/DVD με ακριβότερη μέθοδο εκτύπωσης ... θέτουν θέμα για το αν οι εκτυπώσεις inkjet είναι ...ανθεκτικές στο νερό. Κάτι τέτοιο βέβαια ισοδυναμεί με το να συζητάμε αν οι βιντεοκασέτες είναι ανθεκτικές στο νερό κλπ.
Εφόσον δεν υπάρχουν υποβρύχια video ή υποβρύχια CD/DVD player η αντοχή στο νερό δεν έχει νόημα.
Ένας οπτικός δίσκος δεν πρέπει να έχει ούτε καν ένα απλό δακτυλικό αποτύπωμα για να παίξει σωστά και αν έστω και ελάχιστη σκόνη καθίσει επάνω στην κεφαλή της ακτίνας laser ...αχρηστεύει το μηχάνημα οριστικά.
Σταγόνα νερού ή έστω υγρασία σε ηλεκτρονικά κυκλώματα ευαίσθητα στη σκουριά σημαίνει καταστροφή του μηχανήματος κατ' αρχήν...και το τελευταίο που θα σκεφτούμε θα είναι η ενδεχόμενη απώλεια του δίσκου αξίας μόλις   0,50€.
Το να συζητάμε για νερά , μαρμελάδες, λάδια αυτοκινήτου, αργό πετρέλαιο ή λάβα επάνω στην επιφάνεια ενός οπτικού δίσκου που προορίζεται να μπει σε ευαίσθητο ηλεκτρονικό μηχάνημα είναι υπερβολικό.
Η εκτύπωση inkjet είναι η φθηνότερη λύση για να πετύχουμε χαμηλό κόστος ανά τεμάχιο σε μεγάλες ποσότητες.
Παρόλα αυτά αν ποτέ σας χαλάσει η εκτύπωση κάποιου δικού μας δίσκου κατά τη διάρκεια υποβρύχιας προβολής ή υποβρύχιας συναυλίας   ...ευχαρίστως θα σας τον αντικαταστήσουμε δωρεάν.